web 3.0 de xarxa intel·ligent de sensors per a control climàtic "/>

Estem implementant un projecte <span class="colorWeb">web 3.0</span> de xarxa intel·ligent de sensors per a control climàtic

Aplicacions Divendres 14-09-2012
Estem implementant un projecte web 3.0 de xarxa intel·ligent de sensors per a control climàtic Smartyplanet Aplicació de Sensors
A principi d’aquest any 2012 ens va arribar un encàrrec molt engrescador. Es tracta d'una aplicació web que permet el registre i control sensorial de la climatologia a temps real, i que es començarà a implantar en estacions d'esquí del pirineu català. Aquesta aplicació web de control sensorial permet parametritzar, visualitzar i controlar diversos valors registrats: l'espessor i temperatura de la neu, la potència del vent, la radiació ultraviolada, la temperatura ambiental en els diversos punts de l'estació, on prèviament s'hagin instal·lat les "Estacions de Control" que contenen els paquets de sensors. També permet controlar a temps real la pressió que suporten les malles anti-allaus, mitjançant la instal·lació de sensors de tensió.

Per a que tot aquest volum de dades sigui fàcil d'analitzar i gestionar, els nostres dissenyadors web, maquetadors i programadors han creat una interfície basada en web completament a mida, robusta i escalable; prèviament, es va realitzar un intens estudi de la usabilitat de tota l'aplicació web per tal de fer fàcil l'accés al contingut i comprensió de l'aplicació sense necessitat d'utilitzar cap manual.

De moment, no sabem exactament com categoritzar aquest projecte, ja que s'escapa una mica del tipus d'aplicacions web convencionals. De fet, les dades són generades a temps real pels sensors segons la climatologia, i per tant, estem parlant de dispositius autosuficients i connectats a la xarxa permanentment, que envien dades de forma continuada. Segons les reflexions de Tim O'Reilly, potser podem parlar d’un projecte web 3.0 pel motiu de que no podem classificar-lo d’una altra manera.

Per què l'hauriem de classificar com un projecte web 3.0? Un dels aspectes de la web 3.0 pot ser un entorn en el qual dispositius i usuaris poden intercanvien dades, les processen i fins i tot són capaços de generar nova informació si és necessari, i aquest n'és el cas.

Aquesta eina s'ha desenvolupat amb el framework de PHP Symfony2, que garenteix la seguretat, fiabilitat i escalabilitat en aplicacions robustes. Ben aviat us podrem mostrar part d'aquesta aplicació web.

· Més informació sobre la web 3.0 aquí
· Més informació sobre les xarxes de sensors aquí