WooCommerce vs Prestashop, ¿Quin escolliries pel teu e-commerce?

Disseny web Divendres 04-01-2019
WooCommerce vs Prestashop, ¿Quin escolliries pel teu e-commerce? WooCommerce vs Prestashop, ¿Quin escolliries pel teu e-commerce?

Quan algú es planteja crear una botiga en línia, sorgeixen molts dubtes. Normalment, primer ha de conèixer com recuperar la inversió, com captarà i convertirà les visites en clients i altres dubtes semblants.

Un plantejament que pocs es fa és quina tecnologia utilitzar, ja que no s'imaginen les conseqüències d'aquestes. Òbviament la majoria de persones no pot concebre les diferències i implicacions d'usar una plataforma de gestió de continguts o una altra.

I això és el que plantejarem en aquest article, les diferències entre dues de les CMS més esteses en el sector web per a la creació de botigues online. Les diferències entre WooCommerce i Prestashop

Què es WooCommerce?


WooCommerce és un mòdul addicional de WordPress, que s'encarrega de convertir un Wordpress (web estàndard) en una botiga en línia. La seva instal·lació i configuració és realment senzilla, seguint la línia de Wordpress

Què es Prestashop?


Actualment Prestashop és un referent en el sector de crear botigues en línia, des del seu llançament el 2011 aquest CMS va experimentar un creixement molt ràpid. Es va concebre amb l'únic propòsit de crear botigues online eficaços i fàcils de gestionar. Tot i això, el seu desenvolupament no és tasca senzilla, ja que és una plataforma extensa.

Principals diferències

Facilitat d’ús

Wordpress, i per extensió WooCommerce, és una plataforma que no requereix uns coneixements elevats per realitzar tasques simples que permetin mantenir un comerç electrònic, com ara afegir o editar articles, modificar imatges i valors del producte. Això no vol dir tenir independència total, sempre serà millor comptar amb professionals que et puguin donar un cop de mà.

En canvi, amb Prestashop aquestes tasques, aparentment simples, són més complexes. Fins i tot arribant a ser alguna cosa desesperant en determinats casos. Per això, amb aquest CMS és recomanable disposar d'un professional per fer canvis més enllà de la gestió d'articles.

Capacitat

Mentre Prestashop està pensat per gestionar comerç electrònic amb un volum elevat de productes sense problemes, WooCommerce està pensat per a botigues online amb una quantitat baixa o intermèdia de productes. El segon, en provenir d'un gestor de web (Wordpress) té algunes dificultats per gestionar el backoffice d'e-commerce amb molts productes.

Costos

En aquest punt, WooCommerce és clarament el que surt més beneficiat. Mentre que a la plataforma de Wordpress una gran part dels plugins són gratuïts i amb una comunitat que ofereix un suport important.

Prestashop compta amb una gran majoria de plugins de pagament, el que implica un sobrecost considerable si la teva botiga online requereix moltes funcionalitats específiques. Tot i això, això té el seu costat positiu, qualsevol mòdul està rebaixant el temps de desenvolupament, i sol compensar el seu cost, però a més aquest ofereix suport professional i garanties de qualitat.

Flexibilitat

WooCommerce, en estar integrat en WordPress, és un sistema més flexible i usable des del punt de vista intern. El seu backoffice és més intuïtiu i té més prestacions per a la composició web. Tindràs més facilitat per gestionar un bloc, crear les pàgines explicatives del teu negoci i modificar contingut. Prestashop en aquest sentit és una eina més tancada i complexa d'utilitzar.

Velocitat de càrrega

La velocitat de càrrega d'una web és una cosa molt rellevant en el posicionament del web en cercadors. En aquest punt, WooCommerce té una velocitat de càrrega menor que Prestashop, ja que és una eina amb una configuració inicial major, la seva robustesa i prestacions incorporades fan que sigui més lenta.

Personalització

En aquest sentit, tots dos són clarament personalitzables. La diferència rau en la manera de fer-ho, d'una banda WooCommerce disposa d'una infinitat d'addons (mòduls addicionals) de pagament que ens poden suplir totes les mancances, fins i tot alguns amb versions gratuïtes. Això fa que es personalitza i afegeix nous mòduls segons funcionalitats.

D'altra banda, Prestashop de base ja compta amb un conjunt de funcions molt ampli que cobreix les necessitats bàsiques, encara que també se li poden afegir mòduls (majoritàriament de pagament). Això fa que d'inici, Prestashop sigui més robusta però també més extensa, cosa que dificulta en alguns casos la personalització. Pots perdre't entre tantes opcions.

SEO

En aquest punt, WooCommerce és clarament superior. No només per tenir un temps de càrrega menor de base, que ajuda enormement en SEO. Si no també per les prestacions que té per optimitzar la majoria de factors que influeixen en aquest aspecte.

Configuració d'enviaments

Mentre Prestashop té integrat un sistema de configuració d'enviaments, transports i pesos en la seva plataforma sense necessitat de mòduls, en WooCommerce cal adquirir un plugin de pagament per a això. En aquest punt s'evidencia la naturalesa de cadascuna de les plataformes, una clarament optimitzada i pensada per a la venda mentre l'altra adaptada per aquesta mateixa finalitat.

Opcions de facturació

Prestashop presenta una opció per controlar internament tots els aspectes de la facturació: proveïdors, compres, vendes, productes, etc. És una cosa que WooCommerce, d'altra banda, no té per defecte. Actualment, aquesta funció és gairebé imprescindible, de manera que tenir-la integrada en el CMS és un valor diferencial.

Conclusió


Com veus hi ha àmplies diferències entre les dues plataformes. I la decisió no serà fàcil però sempre has de tenir en compte l'assessorament professional a l'hora de decidir, l'experiència i coneixements de tercers també serà clau per prendre una decisió.